Om Valdemar Distrikt

Kontakt


 
 


At være spejder

KFUM-Spejderne i Danmark er en stor bevægelse...

Tilsammen er vi 30.500 medlemmer fordelt på 600 spejdergrupper i KFUM-Spejderne i Danmark. 6000 frivillige voksne bruger deres fritid på at få organisationen til at hænge sammen.

Tradition og fornyelse...

Spejderbevægelsen startede i England i 1907, da Lord Baden Powell gjorde sine visioner om menneskelig udvikling til virkelighed. Idéerne er siden blevet taget op, videreført og videreudviklet verden over. Det betyder, at vi nu er mere end 30 millioner mennesker, i mere end 160 lande, der er en del af spejderfællesskabet.

Learning by doing... (At lære ved at gøre)

Som spejdere lærer børn og unge ved at gøre tingene i praksis. Gennem aktivt friluftsliv og udfordrende aktiviteter lærer børnene at klare sig selv, med støtte fra erfarne ledere.

Opdelingen i enheder.... (Aldersgrupper)

Nogle grupper har slået enkelte enheder sammen, men udgangspunktet er inddelingen således: Bævere (BH-kl. - 1.kl.), Ulveunger (2.kl. - 3.kl.), Juniorspejdere (4.kl. - 5.kl.), Spejdere (6.kl. - 9.kl.), Seniorspejdere (9.kl. - 10.kl.) og Rovere og ledere (Over 17 år)
Omkring Bæverdammen... (BH-kl. - 1.kl.)
Bæverne er delt op i familier på 4-5 børn, der samarbejder med hinanden i familien, og familierne imellem gennem leg og lette opgaver. Bæverne arbejder i en fantasiramme der forgår omkring bæverdammen

Junglebogen med Mowgli, Baloo m.fl... (2.kl. - 3.kl.)
Ulvene er delt op i bander på 4-5 børn, der samarbejder med hinanden i banden, og banderne imellem gennem leg og opgaver. Ulvene arbejder i fantasirammen "Junglebogen", og hver ulv har således et spejdernavn taget ud fra Junglebogen Førerulven (Floklederen) hedder "Akela".

Patruljelivet - En oplevelse værd... (4.kl. - 10.kl.)
I patruljen opleves et lærerigt fællesskab. En patrulje på 5-7 medlemmer ledes af en af de ældste. Den er stor nok til at personligheder kan udvikles, men også lille nok til at et nært venskab kan trives. Her kan samles man omkring den varmende ild, men også på det seje orienteringsløb gennem den mørke skov.